Sussu

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Kummallisin gluteenituote 27.3.2009 18:53

  Niin. Kauan. Mutta kun ajattelen tätä koko gluteenittomien tuotteiden ikäkaarta... 1970-luvusta lähinnä haastelen ja 80-luvun alusta. Ihan oikeasti asiat ei olleet niin hyvin kuin nyt. Jopa leivinjauhe piti teetättää apteekissa koska se sisälsi vehnäjauhoja. Nyt on niin laaja skaala olemassa gluteenitonta ruokaa laidasta laitaan että ei mitään rajaa. Se vaati siihen aikaan kekseliäisyyttä,lähinnä äidiltäni ja mummoltani mitä väsättiin ja mistä, ruoaksi lapselle.

 • Keliakia-korvaus 27.3.2009 18:39

  Minä en mieti muuta kuin että on "Onpa aika sikakalliita sämpylöitä" kun ostan gluteenittomia pussillisen: About 4e pussillinen, taitaa olla 5 kakkaretta. Ja hullu silti ostan. Se on meitin lähikaupan hinta.

 • Onko ehtoollisleipä gluteenitonta? 27.3.2009 16:32

  Mun mielestä se pitää erikseen tilata. Tarkoitan että ennen ehtoollista mainita kirkolle.

 • Kummallisin gluteenituote 27.3.2009 15:29

  Varmaan löytyy vieläkin liemivalmisteita joissa on. Tosi paljon on nykyään muuten vähentynyt kaikista tuotteista gluteeni. Ennen vanhaan suurin osa makkaroistakin sisälsi aina vehnäjauhoja. Harvemmassa oli ne makkarat joissa ei ollut. Piti olla todella tarkkana. Hirmusti on tapahtunut edistystä!!

 • Keliakia-korvaus 27.3.2009 15:16

  Joo. Minä vieläkin mietin sitä että kuka kertoo koko korvauksesta keliakia potilaalle. Ei taida olla yhtenäistä käytäntöä. Kun ei mullekkaan kukaan virallisilta tahoilta tullut sitä tyrkyttämään. Voihan olla ihmisiä jotka eivät tiedä koko hommasta. Vai voiko? Ja jos nyt on joku selvä sävel asiaan niin ennen ei ainakaan ollut.

 • Lääke keliakiaan 27.3.2009 10:50

  Itte osallistuin silloin kauratutukimukseen, taisin olla 17v. Oi niitä aikoja....ja tulokset tuli vissiin -95. Että jos mietin sitä aikaa mikä tutkimus ajankohdasta on lopputulokseen niin noin 10 v. siinä meni. Kysissä tehtiin se.

 • Lääke keliakiaan 27.3.2009 10:38

  Just kerkesin googlettaa tuon. Niinpä on..Kumma ettei kukaan tunnu tietävän tuosta enempi. Vähän on tietoa kun on noinkin mielenkiintoinen asia.

 • Lääke keliakiaan 27.3.2009 10:31

  Hiisi kun ei tiiä mitä on puhuttu jo täälä...No näkyyhän tuota silti puhetta riittävän uudemmankin kerran aiheista. Ei kai sitä täällä Suomessa ole tutkittu? Luulis että testaileevat jollai hiirillä ensteks...? Mee ja tiiä. Joo, hinta oiskin hauska tietää.

 • Lääke keliakiaan 27.3.2009 09:50

  Saas nähdä keksiikö ne meikäläisen elinaikana lääkkeen keliakiaan. Vois syödä mitä vaan, mutta osaisikohan. Toishan se muutoksia taas joka paikkaan... Ei tarttis maksaa valtion korvauksia mutta taas toisaalta hyvä bisneshän tuo gluteenittomat tuotteet on. Miten sen kävis.. Ja kamalaa, sitten vois jopa loppua tää glu.fi. Ois aika surkeeta, eikö?
  Nyyh... Mää ainankin kirjoittasin vielä tänne. Nyt kun on alkuun päässyt.

 • Keliakia-korvaus 27.3.2009 08:35

  Juu..kyllähän tämä asia mielipiteitä jakaa. Minä vaan itte tuppaan oleen sellanen puolensa pitävä ihminen ja toistenkin puolen pitävä, jos tunnen että "vääryyttä" tapahtuu, tai oikeus ei toteudu. Eihän myö saatas mittään jos ei olis joku alkanut vaatimaan. Ja nyt olis hyvä ajaa asiaa etiäpäin. Ei se ruoan hinta hirveesti laskenut ole, ainakaan meilläpäin. Ja kyllä se perheen äitien ja isien arkea helpottaa että joitain asioita saa kaupasta ihan valmiina kiireessä,tosissaan ei ole aina sitä aikaa valmistella sapuskoja alusta loppuun. Ja sittenhän se maksaakin enempi. Kaikki muutkin ne etujaan ajaa eikä mieti mitä kustannuksia siitä kenellekkin seuraa. Kyllähän se valtio tukee pöllömpiäkin asioita, tarkotan ihmisiä jotka tekee kaikkensa terveytensä menettämiseks, ei edistämiseks. Meidän keliaakikkojen lääke on ruokavalio, toistaiseksi. Ihan tärkeä asiahan tämä on, ainankin minulle henkilökohtasesti. Senkin tähden etten ole sukua Kroisos Pennoselle..(harmi). Vaikka ei tässä nälkään vielä ole kuollut, mutta joskus on joutunut kittuuttammaan..

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  4 vinkkiä

  Tuotteita
  4 tuotetta

  Kuvia
  5 kuvaa

  Linkkejä
  5 linkkiä

  Keskustelu
  97 viestiä, 14 aloitusta

  Kommentit
  2 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  14.3.2009 06:39

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,012s