Sussu

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Seuranta 20.3.2009 17:48

  Kyllä se seuranta varmaan on myös lääkäristäkin kiinni. Toiset lääkärit ottavat potilaansa jostain syystä "omikseen", toisin sanoen huolehtivat perusteellisesti ihmisestä. Tk:ssa on se paha puoli että lääkärit vaihtuu ja yhtä asiaa voi hoitaa vaikka miten monta eri lääkäriä, jollei ole omaa lääkäriä, ja sekin kun voi vaihtua. Yksityisellä on tietysti eri asia, mutta niin on sitten palkkiotkin. Se on kumma miten kaikki pelaa kun vaan on pätäkkää pussissa. Mutta huolimatta siitä että keliakia olisikin hoidossa ja homma toimii saisi olla joku vakio seuranta. Tai että edes sanotaan että varaa sitten aika vuoden päästä taas, niin katellaan että asiat on ok. Ajatus minulla lähinnä se, että ovatko kaikki tietoisia ja valveutuneita siitä minkälainen vaiva keliakia on, ja että mitä siitä seuraa jollei noudata dieettiä...

 • Gastroskopia 20.3.2009 17:23

  Joo, hengissä siitä on tullut joka kerta selvittyä.... Näin äiti-immeisenä tuloo mieleen jotain vähän hurjempaakin mitä on tullut koettua, ja siitäkin selvisi hengissä. Kahdesti. Huh, huh. Pelko pois !!

 • Outo maku suussa 20.3.2009 17:15

  Sehän tässä ihmeellistä onkin kun olen syönyt niitä ennen vaikka kuinka, mutta pakko kait se on uskoa kun tuolta netistä luin niin monen kokeneen saman. Suussa ei enään maistu pahalle, kesti noin 5 vrk. Eikä se maku ollut siis koko ajan suussa vaan vain silloin kun suuhun laittoi jotain. Tosi outo juttu. Mutta hirveetä oli miettiä että mikä yhen äkkiä tuli! Kaikki ruoat kelasin läpi mitä olin syönyt, ja pinjansiemenet oli sellanen "normaalista" poikkeava. Ja vielä kun satun tykkäämään niistä. Mutta mietin etten enää syö niitä koska tuo jälkiepisodi ei ollu kiva, kaikki maistui kitkerälle. Kääk.

 • Keliakialiiton tuote-esittely 20.3.2009 16:47

  Katoin tarkan nimen niin tällanen kun Kahvila-myymälä Aromi, ja Presidentinkatu 3 on tarkka osoite. Ja nimi onkin Savon ammatti- ja aikuisopisto koululla. Mutta sielä mäen päällä kuiteskin.

 • Keliakialiiton tuote-esittely 20.3.2009 10:03

  Tuli mieleen että kun opiskelin tässä pari vuotta sitten Pohjois-Savon ammattiopistossa niin kanttiini/kahvio joka koulussa sijaitsee oli aina pullollaan gluteenittomia tuotteita. Opiskelijat tekevät myyntiin tuotteita ja nimenomaan edullisesti.Ostin joka päivä jotain kotiin ja aina oli tarjolla kahvin kanssa suolaista/makeaa. Aika paljon kävi myös asiakkaita ulkopuoleltakin ostoksilla.

 • Sipsit ! ? 20.3.2009 06:38

  Kyllä kannattaa katella tuoteselosteita vaikka valtaosa varmaan ainakin perunalastuista on turvallisia..

 • Gluteeniton Turkki? 19.3.2009 18:25

  Jep. Kiitokset. Täytyy sielläkin tarkistaa mäkkärin antimet...

 • Tunnettuja keliaakikkoja 19.3.2009 18:18

  Harmi sinänsä ettei Aira ole "mainostanut" asiaa. On erittäin hyvä mannekiini tälle asialle... Keliaakikot taitavat muutenkin olla aika positiivista porukkaa

 • Gluteeniton Turkki? 19.3.2009 14:10

  Onko ideoita ja vinkkejä Turkkiin matkaavalle? Kaupan antimista?

 • Seuranta 19.3.2009 07:03

  Minun mielipide on että voisi olla parempikin huolenpito paikallaan tuolta lääkäreiden suunnasta. Jokin automaattinen juttu paikasta jossa on todettu keliakia. Liittyy keliakiaan niin paljon kaikkea liitännäissairautta että jo senkin takia. Ja mitä se perusverenkuva kertoo ihmisestä... Eipä just mittään jos et ole jo suurinpiirtein haudan partaalla, näin jyrkästi ilmaistuna. Kun viimeksi kävin lääkärissä kävinkin yksityisellä ja suhtautuminen oli tietysti ihan toinen. Jos kysyt tk:sta verikokeisiin ja sanot olevasi keliaakikko, ei se muuta mitään. "onko ollut vaivoja"-kysytään. Jolloinka kyllä kandee vastata että "joo, vaikka mitä". Siinä tapauksessa ehkä saat lähetteen. Itse erehdyin vastaamaan että "ei sen kummempia" joten ei lähetettä. Tuohan se ihmiselle mielenrauhan jo, että tietää olevansa ok. Kun olin nuori, seurattiin minua Kys:issä automaattisesti. Aikuisikään tultua se loppui.Siksi kyselenkin tätä aihetta että olisiko käytäntö muuttunut parempaan, mutta siis ei ole vastauksista päätellen.Työterveyshuolto on jees, mutta kaikki eivät kuulu sen piiriin.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  4 vinkkiä

  Tuotteita
  4 tuotetta

  Kuvia
  5 kuvaa

  Linkkejä
  5 linkkiä

  Keskustelu
  97 viestiä, 14 aloitusta

  Kommentit
  2 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  14.3.2009 06:39

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,021s