Sussu

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Gluteenittomien leipien kalorit 19.3.2009 06:40

  Kyllä.Niin on myös esim. Moilasen leipomon gluteeniton Auringonkukkka sämpylä aikas tuhtia tavaraa. 218 kaloria per sämpy. Ei parane kamalaa määrää voita päälle juntata....

 • Outo maku suussa 18.3.2009 21:41

  Kerronpa erään jutun joka sattui minulle juuri. Parina päivänä suussani on ollut outo karvas maku aina kun laitan jotain, mitä tahansa ruokaa suuhuni. Asia alkoi jo huolestuttamaan minua ja mietin mitä olen syönyt tai mikä tauti minuun on iskenyt. Menin googleen ja laitoin "outo maku suussa" haun. Ja kuinka ollakkaan vastauksia alkoi löytyä eri paikoista. Nimittäin kaiken syntipukiksi paljastuivat PINJANSIEMENET!!!!!!! Aivan. Olin selälleni lentää kun katsoin wikipediasta mitä sanotaan pine nut- kohdassa. Huh huh. Aiheuttaa siis metallista ja karvasta makua suussa.Oireet ilmaantuvat 1-3 päivää nauttimisesta ja saattavat kestää parikin viikkoa. Apua. Mutta ei tiedetä varmuudella mistä aiheutuu, ehkä jos ovat vanhoja. Reaktio ei ole kuulemma vaarallinen ...mene ja tiedä. Näin kävi kuitenkin minulle kun lauantaina ruokailin Rossossa ja söin salaatin jossa oli reilusti pinjansiemeniä. Aika uskomaton juttu. Mutta totta. Katsotaan kuin kauan kestää. Ihan sillä kirjoitan tästä ettei tarvitse toisten samaa pähkätä ja säikähtää. Mainittakoon vielä että olen syönyt ennenkin pinjansiemeniä, mutta näin ei ole käynyt.

 • Seuranta 18.3.2009 20:15

  Just ajattelin sitä että kun keliakia on diagnosoitu niin pidetäänkö itse huoli siitä että varataan aika "tarkastus" verikokeisiin vai tuleeko sinne automaattisesti lähete? Ja mitä verikokeista katsotaan (mitä arvoja)?

 • Seuranta 18.3.2009 16:41

  Mietin tuossa että kuinka moni keliaakikko käy keliakian takia säännöllisesti lääkärissä? Onko teillä niin sanottua seurantaa, esimerkiksi otetaanko verikoe säännöllisesti? En ole itse sen takia käynyt aikoihin,vaan menin muuten vaan tarkistuttamaan veriarvoja ja yleiskuntoa ja lääkäri sanoi että nykyään olisi olemassa kuulemma jatkuva seuranta keliaakikoilla? Onko se sitten jokin uusi käytäntö? Kertokaa jos tiedätte.

 • Gluteenittomat hampurilaiset 18.3.2009 06:40

  Jep.Olen törmännyt samaan asiaan kun Jontsa,elikkäs burgeri on ollut niin sitkeä ja kova että pilkkomiseen ei riitä edes majavan hampaat. Ja syy on eittämäti se että sämpylää on pidetty mikrossa ihan liian kauan. Olen mennyt tiskille ja sanonut että kokeileevat sämpylää ja olen saanut uuden satsin. Joutuu odottamaan, niinkuin muutenkin, mutta henkilökunta oppii. On käynyt useammin kuin kerran, eri paikoissa, muissakin artikkeleissa kuin hampurilaisissa.

 • Kalorittomia gluteenittomia karkkeja? 17.3.2009 18:11

  Pirkka sokeriton salmiakki taitas olla aika kaloriton, muistaakseni en tykännyt kylläkään itte, mutta makuasioista ei parane kiistellä.

 • Vitamiinilisät 17.3.2009 15:46

  Aivan. Enkä usko että itse ainakaan syön niin monipuolisesti että saisin kaikki elimistön päivittäin tarvitsemat rakennusaineet ruoasta jota kokkaan, valitettavasti, vaikka yritän kyllä laittaa monipuolista sapuskaa.

 • Vitamiinilisät 17.3.2009 13:58

  Jäi pois vielä pitkävaikutteinen B-vitamiinivalmiste tuosta viestistä. Myös sitä otan päivittäin. Viimeksi verikokeissa kun kävin, kolestroliarvot olivat loistavat, ja B-12 vitamiini, kalsium ja fosfori, kaikki kohdallaan. Mietin että jos lopettaisin vitamiinit, olisiko näin? Toki kolestroliarvot taitavat enempi olla "sukuvika". Olo on nyt ainakin niin loistava että latkin jatkossakin varmaankin nämä, vaikkei kukaan ole suositellutkaan erikseen. Paitsi raskausaikoina...

 • Vitamiinilisät 17.3.2009 12:50

  Käytättekö muut yleensä vitamiinilisiä, kalaöljyä tai kalkkivalmisteita? Ja onko suositeltu käyttämään? Itse käytän päivittäin monivitamiinia, kalkkia ja kalaöljyä. Ja lisäksi vielä foolihappoa. Hemoglobiini kohentui huimasti kun aloitin foolihapon käytön.

 • Kauran määrässä rajoja? 16.3.2009 21:34

  Tässä muuten taas lisää tietoa...
  http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=kel00041

  En osaa muuten vieläkään linkittää vaikka yritin. Torvi mikä torvi.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  4 vinkkiä

  Tuotteita
  4 tuotetta

  Kuvia
  5 kuvaa

  Linkkejä
  5 linkkiä

  Keskustelu
  97 viestiä, 14 aloitusta

  Kommentit
  2 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  14.3.2009 06:39

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s