Sussu

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Kummallisin gluteenituote 27.3.2009 08:03

  Lanttuloora...mannasuurimoita...mitä ne siinä tekee...hyvä tuote pilattu. En kyllä tiedä onko vielä. Mut vois kai sitä muullakin jatkaa ja paksuntaa.

 • Seuranta 26.3.2009 11:18

  elluski kirjoitti:
  Minullakin on työterv.huolto 5v. välein.Ja tietävät keliakiastani,mutta eivät ole puuttuneet siihen sen koommin.Mimmoinen verikoe olisi sitten hyvä jota kannattaisi vaatia? Meillä on aika laaja se vuosihuolto,tutkitaan kyllä vaikka ja mitä.Eikö verenkuvasta sitten selviäkään onko kaikki okei??
  Olen juurikin menossa sinne huhtikuussa.Antakaa mulle vinkkiä mitä mun kannattas vaatia.
  Katselin iteltäni mitä kokeita otettiin, niin B-12 vitamiini, fosfori, kalsium. Nämä niinkun "ylimääräsenä" keliakian takia. Koskapa niiden imeytymisessä ongelmia. Mutta oli tuossa paljon muutakin. En tiedä miten työterveydessä toimii,mutta kaikki kokeet otettiin mitä osasin pyytää yksityisellä. Periaatteessa jos dieettiä noudattaa, ja syö monipuolisesti niin kaik pitäis olla ok, keliakian suhteen. Itse käyn 1xvuodessa tarkastuksessa.

 • Keliakia-korvaus 26.3.2009 06:12

  Paitsi sen verran on korjattava tota aikasemmin kirjoittamaani tekstiä että äitini on saanut jotain korvausta jonkun vuoden kuulema. Mutta sitten itse hain vasta 2002 korvausta..

 • Keliakia-korvaus 25.3.2009 17:06

  Tossa yritin muuten selvittää että kuin se kulkee tiedotus tuosta korvauksesta ylipäätään, kenen tehtäväksi jää kertoa että voi hakea edes mitään korvausta? Itse hokasin asian äidiltäni.

 • Keliakia-korvaus 25.3.2009 16:11

  Joo. Summa ON pieni. On todella epäreilua etteivät kaikki erityisruokavaliot saa myös korvausta, esim. vilja-allergia!! Silti näen tässä määrässä epäkohdan. Jos terveyttään arvostaa, joutuu näkemään myös vaivaa sen ylläpitämiseksi. Esim. viettämään aikaa enemmän keittiössä, JOS on sitä aikaa. Perusruoka kyllä on huokeaa. Jos perheessä on useampi eri ruokavalio niin ainahan se enempi kukkaroa laihduttaa... vaikka olisi kuinka kekseliäs. Itselläni keliakia on ollut kohta 40 vuotta, enkä panisi pahakseni jos jotain "takasin" tulis korvauksen nostamisen myötä. Kun 32 vuotta ilman korvauksia on kahlattu.

 • Keliakia-korvaus 25.3.2009 15:18

  Jos tuolla Arkkaadianmäellä olis useemmallakin keliakia,korvaukset vois ollakkin toista luokkaa. Ehkä.. Toisaalta taas tulotkin on siellä sitä luokkaa että sama mitä mussuttaa. Terveellinen ruoka yleensäkkin ottaen maksaa enempi. Lenkkimakkara on huokeeta. Ja makarooni. Ja ravintoarvot ??? Aikas köpöset. Ihan vaan näin yleisestikkin ottaen. Saahan silläkin mahan täyteen, ja vaakaan isompia numeroita. Suomessa terveellinen ruoka on kallista ja gluteeniton vielä kalliimpaa. Ainakin jos valmiina haluat. Miun mielpittein.

 • Missä matkaillut keliaakikkona? 24.3.2009 20:21

  Arabiemiraatit,Thaimaa,USA, Turkki, Kreikka, Norja, Ruotsi, Eesti ja kaikki toiminut hyvin. Luontaisesti gluteenittomalla tullut toimeen tähän asti, siis reissussa.

 • Onko tämä mahdollista? 24.3.2009 19:01

  Pakko on vielä mainita tuohon äsköseen viestiin lapsettomuus jota keliakia myös aiheuttaa.

 • Onko tämä mahdollista? 24.3.2009 18:52

  Kyllä se kannattaa selvittää. Oikeasti on niin paljon vakavia sairauksia joita voi tulla kylkiäisenä kuten lymfooma tai paha osteoporoosi ettei kannata riskeerata. Mutta harvemmin olen kuullut vääristä diagnooseista. Itse asiassa en koskaan. Onnea matkaan tutkimuksiin!!

 • Onko tämä mahdollista? 24.3.2009 18:35

  Entäs latentti keliakia eli piilevä keliakia? Luulisi kyllä että verikokeissa jotain näkyy...tai koepaloissa.Ja kaipa sitä sitten voi erehtyäkkin?! Onpa kummaa. Mutta jos ei ole minkäänlaista sairautta tai oiretta, ja kaikki testit on kunnossa niin? Itse tutkituttasin kai vielä uudelleen.Koska sen takiahan tutkitaan että ihminen oireilee jotakin. Esim. on diabetes tai Sjögrenin syndrooma taikka osteoporoosi tai paha anemia ja kun aletaan tutkia tarkemmin niin paljastuukin keliakia.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  4 vinkkiä

  Tuotteita
  4 tuotetta

  Kuvia
  5 kuvaa

  Linkkejä
  5 linkkiä

  Keskustelu
  97 viestiä, 14 aloitusta

  Kommentit
  2 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  14.3.2009 06:39

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,012s